"ShellEyes" Restaurant
Sensational Gourmet Moments
world class breakfast, lunch & dinner
awarded with 3 michelin stars
Mon. - Sun.
Open at 7pm
9 or 12 courses, from $55 per person
Annual Holiday
Closed
Autumn September the 15th – October the 1st.
“You’ll Love my cuisine”
André Vuitonne
Our chef
World class chef André Vuiton is main cook and menus creator in our ”ShellEyes” Restaurant, in our top level penthouse.
Bringing the best food from all parts of the world
Best breakfast meals
Breakfast is the most important meal of the day – it’s doesn’t mean that it can’t be delicious …
Breakfast Menu Selection
BANANA MILLET PORRIDGE
Millet, Chia, Almond Milk, Caramelized Bananas, Toasted Almond, Cinnamon, Brown Sugar
$15.99
Garden salad mix
Apples, Labneh Cheese, Lemon Vinaigrette
Add Grilled Chicken, Scallops or Smoked Salmon
$18.99
Waldorf champions
Hot Smoked Salmon, Apple, Grape, Blue Claire Cheese, Celery Walnut Dressing
$24.00
Classical english
Two Eggs, Crispy Potato, Tomato Jam, House Made Sausage or Bacon, Toasted House Made Bread
$12.50
Dinner & Supper
We are serving for your new gastronomic pleasures – every dish gets unique and total commitment from our chef and it’s team of cooks.
a selection from our prominent chef
Dinner & supper extravaganza
GRILLED AND CHOPPED COUNTRY LAMB
Pea Salad, Brioche, Sheep Sorrel, Pickled Cipollini, Mustard Aioli
$36.99
SMOKED STURGEON alla CHEF
Citrus ‘Cheese Cake’, Salted Honey Almonds, Bay Leaf Oil, Blossoms,
Crumpets
$27.99
Teriyaki Steelhead salmon
$48.50
SPICE RUBBED AND ROASTED BEEF
$42.99
Söderfors Restaurang & Bar
Vår restaurang och bar genomgår just nu en totalrenovering med bland annat ny utrustning och möblering, samtidigt som vi behåller både herrgårdens arkitektur och design. Vi är väldigt exalterade över att dela denna historiska matupplevelse med våra gäster när restaurangen och baren öppnar under slutet av juni. Hitta mer information kring både bokning och menyer på vår hemsida inom kort.
Om restaurangen
På Söderfors Herrgård Dining & Lounge är vår meny minutiöst sammansatt bland duktiga kockar. Vårt engagemang för hållbarhet och kvalitet återspeglas i vårt val av ingredienser. Vi köper färska, lokalt odlade råvaror, med betoning på smaker som är både intensiva och autentiska. Våra rätter erbjuder en modern tolkning av det traditionella köket från norra Uppland, tillagat från grunden i vårt toppmoderna kök.
I vår matsal hittar du en modern svensk meny med det finaste köttet, fågeln och fisken från Uppland. Men det är våra grönsaker som verkligen står i centrum, kompletterade med örter som odlas och skördas precis utanför vår dörr. Vi stoltserar också med en unik och välbalanserad vinlista, tillsammans med ett brett urval av handgjorda alkoholfria drycker.
.
Med utsikt över den fridfulla sjön erbjuder vår bar en härlig meny med drinkar och rätter med örter, blommor och lokala råvaror. I samarbete med lokala bönder och producenter skapar vi innovativa och visuellt fantastiska rätter. Vårt interna rökeri och grill, samt vårt bageri, ser till att varje tugga är rik på varma, hemlagade smaker.
.
Vi är också värd för speciella aktiviteter som matlagningskurser, vinprovningar, ostprovningar och dryckesblandningar, perfekt för att göra ditt besök ännu mer minnesvärt.
Vi hjälper gärna till med svar på dina frågor och förslag på menyer till ditt event: info @soderforsherrgard.se